Dārzeņu asorti jeb Kā iekonservēt kabačus un tomātus vienā burkā: rezultāts jūs patīkami pārsteigs

Ir neskaitāmas receptes tomātu un kabaču konservēšanai. Bet neviens no tiem nav salīdzināms ar to, ar ko es šodien ar jums padalīšos!

 

Ja esat noguris no parasto konservējumu gatavošanas ziemai, un jūsu dvēsele vienkārši pieprasa sagatavot košu dārzeņu asortimentu, tad šis raksts ir paredzēts tieši jums!

Vai esi gatavs pārsteigt savus mīļos ar neparastām dārzeņu uzkodām? Tad sāksim.

Dārzeņu maisījums

SASTĀVDAĻAS

2 lieli kabači

1 kg mazu tomātu

garšvielas marinādei

6 ķiploka daiviņas

smaržīgo piparu graudi

3 litri ūdens

4 ēd.k. sāls

200 ml etiķa

4 ēd.k. cukura

2 zariņi rozmarīna vai diļļu ziedu

SAGATAVOŠANA

1.Vispirms sterilizējiet burkas. Ir vērts atzīmēt, ka pieredzējušākās mājsaimnieces sterilizē burkas mikroviļņu krāsnī.

Pēc tam nomazgājiet un nosusiniet dārzeņus uz papīra dvieļiem, sagrieziet kabačus 1 cm biezās šķēlēs un ar stikla glāzi (vai vienkārši nazi) izgrieziet vidu. Pēc tam cukini gredzenu vidū liek tomātus.

2.Tālāk litra burku apakšā liek 3 ķiploka daiviņas, dažus smaržīgos piparu graudus un rozmarīna zariņu (vai dilles ziedu – izvēlies pēc savas gaumes).

3.Pēc tam piepildiet abas burkas ar kabačiem un tomātiem un aplejiet tos ar verdošu ūdeni. Pēc tam pārklājiet burkas ar vākiem un ļaujiet tām nostāvēties 10-15 minūtes.

Lasi vēl: Garšīgs, sulīgs šašliks armēņu gaumē: recepte, kas jūsu garšas kārpiņas sajūsminās

Pēc tam, kad ir pagājis nepieciešamais laiks, uzmanīgi noteciniet ūdeni no burciņām un vēlreiz atkārtojiet iepriekšējo procedūru ar verdošu ūdeni.

4.Kamēr burkas sasilst, pagatavo marinādi. Lai to izdarītu, katliņā uzkarsē ūdeni un sajauc to ar sāli, cukuru, marinādes garšvielām un etiķi.

Marinādi vāra 2-3 minūtes, pēc tam notecina ūdeni no burciņām un ar sagatavoto marinādi pārlej dārzeņus.

5.Un visbeidzot atliek vien aiztaisīt burkas ar vākiem.

Beigās neaizmirstiet apgriezt konservu otrādi un uz vairākām stundām pārklāt ar segu.

Lai gan šo skaistumu tālu slēpt negribas, tomēr sagatavotos dārzeņu asorti pagaidām jāuzglabā tumšā, vēsā vietā.

Labu apetīti!

Leave a Comment